Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/villalan/public_html/libraries/kunena/external/nbbc/nbbc.php on line 256

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/villalan/public_html/libraries/kunena/external/nbbc/nbbc.php on line 270

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/villalan/public_html/libraries/kunena/external/nbbc/nbbc.php on line 275

Kiitokset mukaan hyväksymisestä...

 • Lauri Hirvonen
 • Lauri Hirvonen hahmo Aiheen kirjoittaja
 • Poissa
 • Fresh Boarder
 • Fresh Boarder
Lisää
6 vuotta 9 kuukautta sitten #120 : Lauri Hirvonen
Lauri Hirvonen loi aiheen: Kiitokset mukaan hyväksymisestä...
Nimeni on Lauri Hirvonen. Muistan miten isäni vei meidän perheen Villalan lähelle sukulaisiin kesänviettoon Korvenniemelle. Sen talon kohdalla lukee nyt kartassa Käyhkölä. Siinä toimi 1940 luvun lopulla kansakoulu. Yläkerran opettajan huonetta vuokrattiin kesävieraille. Isäni sanoi, että olimme sukulaisissa. Mutta olin tuolloin noin 3 - 4 vuotias, enkä silloin ymmärtänyt mitä sukulaisia he olivat. Isä ja äiti tiesivät, se riitti minulle. Mutta nyt ei ole enää isää ja äitiä, joilta kysyä. Myöhemmin aloitin sitten sukututkimusta ja sain selville, että isoisäni isä meni naimisiin Villalan talossa no 9 asuneen Ulrika Simontytär Rinkisen kanssa. Hän on syntynyt 24.04.1841. Isoisän isän nimi on Heikki Hirvonen, s. 14.09.1844, Kerimäellä Jouhenniemi 2 talossa. Heidän vihittiin 28.10.1866 Villala talossa no 9. Mutta tämän jälkeen parheessä tapahtui monia asioita. Heikki perheineen oli taas muuttanut Villalaan taloon no 9 vuonna 1880. Siellä syntyi heille 4:s lapsi Anna Katariina Hirvonen 27.3.1885. Sitten lasten äiti Ulrika kuoli 12.6.1890 Villala no 9. Heikki löysi uuden vaimon Katarina Sofia Ketolainen, s. 11.3.1865 Kesälähdella. Heidät vihittiin vuoden 1890 lopussa. Katariina sain 4 lasta: 1) Pekka, s. 20.10.1892, 2) toinen Pekka (ilmeisesti ensimmäinen kuoli) s. 17.9.1894 ja 3) Matilda s. 30.8.1896 ja vielä 4) Alma s, 30.4.1898. Mutta niin ikävästi kävi, että Heikki kuoli 12.8.1897, mutta nyt talossa Villala no 11, ennekuin Alma syntyi.
Tämän jälkeen minulla ei ole tietoja, mitä sitten tapahtui. Ehkä Te siellä Villalassa tiedätte paremmin. Minulle voi lähettää sähköpostia osoitteella: lauritravels (miuku merkki) hotmail.com

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

 • Lauri Hirvonen
 • Lauri Hirvonen hahmo Aiheen kirjoittaja
 • Poissa
 • Fresh Boarder
 • Fresh Boarder
Lisää
6 vuotta 9 kuukautta sitten #121 : Lauri Hirvonen
Taustaa Isä ja Äiti linjoistani
Kerroin tuossa edellisessä viestissä vain ne tietoni, jotka liittyvät Villalaan.

Isälinjaani olen selvittänyt kirkonkirjojen kautta aina 1600 luvulle saakka. (Tuolloin aloitettiin kirkonkirjojen pito Suomessa.)

Sitten muista historiakirjoista olen päässyt Hirvonen -sukuni asioissa jopa 1400 luvulle.
(Lähtöpaikka oli tuolloin nykyisen Savonlinnan eteläpuolella olevassa Pihlajaniemessä, jossa Hirvoset olivat valtasukuna kaskiviljelijöinä.)

Äiti linjaani tunnen noin 1700 luvulle. Äitini on syntynyt Kurkijoella, joka 1908 sijaitsi Venäjän Karjalan kannaksella Laatokoan rannalla. Äitini isä oli nimeltään Mansnérus ja se suku toimi monia vuosia Kiteen seurakunnassa lukkareina ja muissa kirkon tehtävissä. Kesälahti kuuluu nyt Kiteen kuntaan. Äitini äiti-linja vie pohjois Pohjanmaalle. Siellä oli 1860 luvun lopulla 3 perättäistä katovuotta ja noin 60 henkilöä sieltä muuttivat Kurkijoelle, jossa ei ollut tuolloin katovuosia. Erikoista heidän historiassa on se, että he olivat ruotsinkielisiä. He perustivat Karjalaan Kurkijoen Sorjon kylään ruotsalaisen kansakoulun, joka toimi siellä pitkään. Ajatelkaa, Karjalassa ruotsinkielinen koulu.

Lisäksi olen itsestäni teettänyt DNA-testit. Niiden avulla tiedän isälinjani 10.000 vuotta taaksepäin, ja samoi äitilinjani 10.000 vuotta taaksepäin, mistä he ovat lähtöisin. DNA-serkkutestin avulla olen löytänyt 3000 serkkua itselleni, joista yllättäen yli 600 asuvat Pohjois-Amerikassa (= USA ja Kanada). Ne ovat todennäköisesti Vaasan läänin alueelta katovuosien jälkeen sinne muuttaneiden siirtolaisten jälkeläisiä. Vaasan läänistä muutti noin 100.000 ihmistä Pohjois-Ameriikkaan. Heidän jälkeläiset etsivät nyt yhteyksiä suomalaisiin juuriinsa.

Jos tämmöiset sukututkimukset kiinnostavat, niin voin tulla johonkin Teidän sopivaan tilaisuuteen tulla kertomaan näistä asioista. Sukututkimusta on tehty Suomessa nyt 100 vuotta. Suomen Sukututkimus Seura piti keväällä 100 vuotisjuhliaan. Heillä on Suomen suurin sukututkimuksen kirjasto. Katsoin, niin heidän kirjastossa on kymmeniä kirjoja, joissa käsitellään Kesälahtea.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 8 kuukautta sitten - 6 vuotta 8 kuukautta sitten #123 : mika
Taustaa Isä ja Äiti linjoistani
Moi Lauri. Sori viive vastauksessa, mutta laitoin asiasta kyselyä kylälle heti kun kirjoittelit, ja sieltä ei ole vaan kuulunut vielä mitään. Jahka saan asiasta jotain lisätietoa, niin vastailempa sitten uudelleen.
Viimeksi muokattu: 6 vuotta 8 kuukautta sitten : mika.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

 • Lauri Hirvonen
 • Lauri Hirvonen hahmo Aiheen kirjoittaja
 • Poissa
 • Fresh Boarder
 • Fresh Boarder
Lisää
6 vuotta 8 kuukautta sitten #124 : Lauri Hirvonen
Taustaa Isä ja Äiti linjoistani
Olen tulossa ensi viikosta alkaen Savonlinnaan sukumme kesäpaikkaan. Aion sieltä tulla käymään Kesälahdella. Olisi mukava tavata Teitä Kesälahtelaisia. Olen sukututkija ja yritän selvittää oman isälinjani asumista Villallassa 1800-luvun loppupuolella. Mika jo kirjoitti, että oli yrittänyt levittää paikkakunnalla antamiani tietoja, mutta hän ei ollut saanut niihin mitään vastauksia. Olisi mukava tavata vaikka Mikaa. Laitoin aikaisemmin sähköpostiosoitteeni. Tässä se uudestaan: lauritravels(miukumerkki)hotmail.com

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 8 kuukautta sitten - 6 vuotta 8 kuukautta sitten #125 : mika
Taustaa Isä ja Äiti linjoistani
Olen "vain" tämän sivuston ylläpitäjä (=ATK-nörtti :) ). Minulla ei ole mitään suku tms. siteitä alueeseen eikä tietoutta asiassa, joten en valitettavasti pysty auttamaan sinua tässä asiassa.

Mutta asia on nyt kyllä kyläläisten tiedossa ja kun vaan asiasta uutta ilmenee (yhteystietoja henkilöihin joihin kannattaa olla yhteydessä), niin laittelen viestiä tähän ketjuun.
Viimeksi muokattu: 6 vuotta 8 kuukautta sitten : mika.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.