HYVÄT VILLALAN KYLÄN KESÄASUKKAAT!

Kesän tuntua ilmassa, joten tervetuloa viettämään virkistävää ja toimeliasta kesää tänne Villalaan uuden Kiteen kaupungin haja-asutusalueelle.

Virkistystä heinäkuun helteillä voi hakea Villalan Suvessa Kerran –kesätapahtu-masta, jota vietetään perinteitä kunnioittaen heinäkuun toisena viikonloppuna 13.7.2013 klo 9 alkaen kyläkaupan, koulun ja huoltoaseman pihassa. Kyläyhdistys tarjoaa pullakahvit ja ohjelmaa kyläkaupan pihassa klo 9-13 välillä. Tarjolla on mm. muikkuja (7€/annos), leivonnaisia ja muuta mukavaa. Huoltoaseman pihassa on tarjolla silmänruokaa menneiltä vuosilta. Päivän päättää klo 13 koulun pihassa Hiukan teatterin kesäinen teatterielämys.

Kesäasukkaille tarkoitettu talousjätteiden keruupiste jatkaa toimintaansa Villalan kyläkoulun Ekopisteen vieressä. Uusia avaimia voi lunastaa edelleen Kyläkauppa Molariuksesta 60€:lla (sisältää jätemaksun vuonna 2013 ja pantin avaimesta). Tulevia sukupolvia ajatellen lajitellaan talousjätteet; näin vähennetään myös keräyslaatikoihin tulevan jätteen määrää. Metallit, lasit ja lehdet viedäänkin nykyisin Nesteen Ekopisteeseen. Sen sijaan metalliromun ja sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ei tänä kesänä järjestetä. Viime kesänä koulun piha oli enempi kierrätyspiste kuin ke-räyspiste. Keräyksellähän oli tarkoitus kerätä varoja kyläyhdistyksen toimintaan; ei "vie mennessä kaikki mitä irti saat"-pisteenä. Kierrätys sinänsä on arvokas asia ja siihen voidaan kehitellä oma tapahtuma, jos kiinnostusta löytyy.

Toimintaa kesäpäivien iloksi voi hakea tulevien hiihtoretkien latupohjien kunnostustalkoista. Mukaan mahtuu 100% varmuudella ja talkookahvit ja makkarat tarjotaan hyvässä seurassa urakan lopuksi. Ajankohdasta ilmoitamme mm. netissä, kaupan ja huoltoaseman ilmoitustauluilla.

Ja lopuksi meitä kaikkia koskeva asia: Puruveden puhtaus ja hyvinvointi. Kolmevuotisen Puruveden kunnossapitohankeen puitteissa on viime kesänä aloitettu Kevä-tösniemen ympäristössä rantojen kunnostusniitto (kartta liitteenä). Hanketta rahoittaa Pohjois-Karjalan Ely-keskus osaltaan, mutta myös yksityistä rahoitusta tarvitaan. Niinpä Villalan kyläyhdistys on siinä mukana niin rahoittajana kuin talkootyöntekijänä. Ja koska raha ei kasva puussa, niin joudumme vetoamaan meihin kaikkiin, jotta saamme tarvittavat eurot kasaan. Otamme siis lahjoituksia vastaan kyläyhdistyksen tilin kautta:

Villalan kyläyhdistys ry
FI975139 0340 0285 65
Viesti: Puruvesi.

Aurinkoista ja mukavaa kesää toivotellen

Villalan kyläyhdistys ry